Saya sekarang dah 22minggu hb low 11 bahaya tak untuk baby dlm kandungan😥 . Saya risau ank frst ni

6 Balas

sya 20 week still 10 je hb maybe sye ni minor talasemia. dah usaha mcm2 tapi mmg tara tu je , result zat besi dlm darah pun tinggi cuma itulah kalau minor talasemia mcm sye ni tak boleh ukur mcm org normal ☺️ tapi takpa masih usaha jaga kandungan sebaiknya dan baby pun baik tumbersaran dia .. jadi jgn stress2 ok mommy .. jgn ukur diri awak sama mcm org lain yg penting awk dah usaha sebaiknya 🤗🤗

1y ago

betul . doc pakar pemakanan ritu ckp hb low . kalau perkembangan baby okay okay je takde masalah pun . yg penting bby berat smua okay. sy pun hb low . pling tggi 10.9 je

cuba baca dalam buku pink bahagian anemia. atau bukak tiktok. banyak dorg highlight komplikasi kalau hb low. kita usaha sebaik mgkin untuk naikkan hb. atas 11. bawah dri tu bahaya. ada masa lgi ni

1y ago

terimakasih yaa🥰

sy sepanjang preg 11 je,asal tak bawah 11 kira ok lg..usahakan tambah hb dgn pemakanan makanan yg tambah darah dan , jarakkan pengambilan ubatan dgn susu 2 jam

terimakasih ya risau saya sebab saya dah 23weeks hb 11 .. makin turun

ok lg. hb terlampau rendah akn mberi kesan pd ibu n bayi

Berapa hb puan?