Knpa blm trasa ada tendangan baby..prut asyik mgeras jer..18 week 5 day

7 Balas

18w tu rasa halus je tndgan baby kdg rasa mcm angin mcm buble2 skit. Sy skg dah nak masuk 21w+ rasa tendangan baby tu bukan buble2 lg da tp mcm vibrate dlm perut.. Sabar dr kata anak first mmg lmbt rasa tendangan baby, biasanya 20w keatas bru rasa tu pn still x kuat kata dr.

Hi sis, actually ikut orang. Ada yg boleh rasa gerakan seawal 16w, ada yg lama lagi. Mostly 22w boleh rasa dah gerakan baby. Sy 20w, baru dpt rasa gerakan baby. Rasa seperti gas bubble gitu. ☺️

Sis, kalo blh jgn expectation sgt tau.. jgn fikir jauh2 lain org lain timing nya.. tnggu 20weeks ke atas bru confirm rse gerakkan baby.. mungkin skrg baby dah gerak cuma halus je..

1y ago

anak prtama

klu first time pregnant memang tdk akan dpt bezakan tendangan bby atau bukan..18w sebenarnya ada dah tendangan cuma halus sja. Mengeras tu pun normal tanda bby nak membesar ☺️

Saya 19w baru2 ni perut rasa mengeras. 2 kali pergi klinik masih sama. Endup terus ke hospital. Kalau perut mengeras kerap itu tak normal. Kena cek.

1y ago

x lh kerap mngeras

sy 19week hari ni belum rsa jugak😚

ya kh..