Salam semua, ada mommies yg tngh mkn ubat tambah darah maltofer tak ? HB masih low tak lepas mkn?

1 Balas

HB sy masa mula check up dulu 12.9, second check up jadi 12.6, third check up (time ni dah consume maltofer) jadi 12.5..nurse n doc ckp ok je tp sy mcm takot sbb makin menurun 🥲

1y ago

rasanya 12 dah okay jgn smpi 10 . milo tak buat hb turun i prgntn first hb 7.0 je . smpi nak beranak dah 6.7 je makin turun . last2 masuk zink direct 1pile . doc takde kata milo buat hb low . i tak minum milo sehari boleh pitam takde tenaga