Normal ke gatal di Miss V lebih dari seminggu? Ada yg tau solution dia ap? Tak jumpa doktor pun lagi

#ingintahu sbb saya baru 10weeks hm, tak tahan dah gatal. Ada beli ubat di farmasi, kalau pakai elok la kejap. Dah hilang ubat tu gatal balik 😭

3 Balas

sis boleh cuba buat rebusan air daun sirih, biarkan suam2 sikit pstu jirus dekat bahagian kemaluan. nurse ada ajar saya buat mcm tu kalau rasa gatal2. pstu boleh cuba juga larutkan garam dlm air suam pstu bilas dekat kemaluan. inshaAllah akan rasa lega & kurangkan gatal2...

nnt masa check up awak kena bgtahu. saya dulu pun masa mengandung 12weeks gatal2 yg smpai nak tido pun tak boleh. rupanya ada yeast infection.

1y ago

Thankyou nnt checkup saya tanya ☺️

cuci ngn rebusan air sireh..pastu cut gula putih dulu sementara ni... gula putih yg bantu banykkn lg bakteria kt keputihan tu..