Hai mommy semua....korang buang bulu private part guna ape ya?cukur atau removal hair?

6 Balas

Nowadays banyak dah keluaran-keluaraan produk untuk bantu kita nyahkan bulu2 pada private part atau bahagian yang lain. Tak perlu nak bercukur atau sakit-sakit dengan kaedah wax. Contoh, produk dalam gambar ni. Dalam bentuk foam. Licin hanya dalam masa 5 minit. Just letak pada bahagian nak dilicinkan, sapu bagi sekata dan biar 5 minit kemudian basuh. Selesai. Sebotol tak sampai RM18 di shoppee. Ada juga kata foam ni bau tak berapa best dan sesetengah rasa (termasuk saya) macam panas2 sikit bila kena kulit. . Sangat sesuai, terutama untuk ibu2 hamil yang perut tengah besar dan susah nak capai private part. Saya dah tanya pada doc, doc kata ok je pakai kalau kulit rasi. X de effect pada janin. .

Shave and minta tolong husband buatkan. Tak larat nak pakai cermin sebab belakang sakit ooo. Nak wax, lagi segan dgn org asing 🤣

2y ago

hehehe betul tu.... mmg kne husband tlg

private part xboleh guna removal hair. bhn dlm tu x sesuai utk private part. boleh cukur, epi, atau wax.

Shave je..main agak2 haha..sbb dah x nampak. Kdg2 minta husb tolong jgk😬

sya shaving slow2 sis. sbb ssh nk tgk dkt miss v kita dh 3rd trimester

2y ago

iya da 3rd terimester x nampak bawah,kne pakai cermin hehe

Cukur saja. Mudah.