Assalamualaikum/hai.. Nak tanya prgnt 6bln tapi xsihat batuk/sakit tekak boleh ke makan ubat batuk?

2 Balas

wa'salam.. saya pregnant dah 2kali batuk. 1st batuk sampai termuntah and terkencing selama sebulan. saya ke klinik swasta, doctor bagi ubat yg safe utk pregnant. Alhamdulillah dah baik. sebulan kemudian, kene batuk lagi tapi dalam seminggu lebih je, tapi batuk yg kali kedua ni sampai sakit2 badan and perut. Maybe saya batuk kuat sampai effect muscles and urat2 badan. Saya ke hospital and doctor bagi ubat. Alhamdulillah dah ok. Apa apa pun, jumpa doktor dulu, jangan beli sendiri di farmasi.

2y ago

boleh tahu doktor cakap apa? saya faham batuk teruk.. again, sy pun start batuk balik, walhal baru je baik beberapa hari yg lalu😭😭😭😭 stressnya ya Allah, minggu depan kene minum air gula, dah boleh bayang perit ditekak..risau muntah je😭😭😭😭

tidak dibenarkan. sebaiknya puan pergi berjumpa doctor ye.