nak tanya, kalau kandungan baru 23 weeks tapi awal dah pecah air ketuban apa kesan ya utk baby?

3 Balas

ʙᴀʜᴀʏᴀ ᴜɴᴛᴋ ʙᴀʙʏ sɪs ᴋᴀʟᴀᴜ ᴀɪʀ ᴋᴇᴛᴜʙᴀɴ ᴘᴇᴄᴀʜ... ʙᴇᴛᴛᴇᴇ ᴄᴘᴛ2 ᴋᴇ ʜᴏsᴘɪᴛᴀʟ ᴛᴇʀᴜs... ᴀɪʀ ᴋᴇᴛᴜʙᴀɴ ᴘᴇɴᴛɪɴɢ ᴜɴᴛᴋ ʙᴀʙʏ ᴅʟᴍ ᴋᴀɴᴅᴜɴɢɴ

sudah saya pergi ni pun tengah admit ward.. dr suruh tunggu sampai mana bby saya brtahan, sa ma ada boleh tunggu smpai 26 weeks tapi paling bagus kalau sampai 34 weeks dia brtahan.. tu pun kalau tiada kena jangkitan kuman dh air ketuban tidak bocor lagi..

mcm mana boleh tahu ketuban pecah? ada rasa sakit ke sis?