Twin pregnancy,,ada disini yg pengalaman bersalin twin?secara normal atau czer?

3 Balas

saya bersalin twin czer dlu sbb naik drah tggi ikutkn dr awal bole normal tp kita bole rancang, keadaan kdg jd x trduga so kselamatan ibu dan ank akn diutamakan dlu.

doktor akan cek kandungan/umur puan/history. mcm kazen dan macik ada yg beranak twins kitorang family twins twins, alhamdulillah semua beranak normal.

Usually czer. Sbb high risk, tkut ibu xlarat nk teran. Dan slalunya kedudukan bby xsama. Meaning sorg dh masuk laluan bt lagi sorg songsang.