Baby mengamuk

#ingintahu #pleasehelp Normal ke baby umur 1 tahun ke atas mengamuk ? Dia hentak2 kepala n meraung2. Ada tips tak untuk kawal situasi baby mengamuk ?

3 Balas

Sama dgn anak sy. Sy pun risau tgk dia. Tnya doc, dia ckp itu cr anak masing2. Ada yg baring menggelupar, ada yg terduduk bila marah. Klu dia buat, cpt2 marah ckp jgn pukul kepala. Halang tangan dia. Nnti jd habit. Sama juga klu budak tu menangis jenis baring bergolek2. Terus agkt. X nk jd habit.

terus pujuk jgn marah lg teruk..angkt tenangkan die..klu biarkan nnt jd kebiasaan..ckp ngn die xleh bt mcm tu

terima kasih.. saya akan cuba