ada sapa sapa makan zincofer tak ? memang akan jadi mcm angin ke ? 😭 perit jadi sakit bawah perut .

3 Balas

Sy makan zincofer. Hb naik Alhamdulillah. Slalu amik before tdo 2 jam lepas makan. Contoh last makan pkl 8. Then pkl 10 mkn ubat terus tdo. Klu lmbt perut masuk angin tu yg buat nk muntah.

kalau tak okay mintak nurse tukar ubat, sy kalau makan nanti muntah sy amek sebelum tidur 😂, tp kalau awak tak boleh makan jugak suruh nurse tukar ubat lain je

2y ago

susah jugak ye, sian awak moga dipermudahkan urusan, mungkin boleh makan folic asid ngn vitamin ngn calsium bentul pil ke, cuba tanya nurse kalau boleh minum susu pun lagi baik mcm sy xleh minum susu jd sy makan pil je beli kat watson

nurse ada bagi tapi saya tak pernah makan

2y ago

21w