Ingin tahu

#ingintahu Kenapa saya lebih selesa baring telentang daripada baring memiring?kalau saya baring memiring saya akan rasa sesak nafas dan uluh hati saya sakit,kandungan saya 23minggu.. adakah itu normal?

5 Balas

sama awak.. saya pun gitu.. tapi start 28w tidur mengiring ..doktor sarankan sebab rahim yg besar boleh menekan salur darah utama dan kurangkan pengaliran darah pada rahim dan bekalan oksigen pada baby akan terjejas..😊

sme jgk sy suke tdo tlentang...bantal tinggi...sambil tu kaki naik mcm nak bersalin...kalau kaki melunjur xslese😅...slme ni tdo ngiring kiri pon sakit2 tulang btahan da lme2 tlentang je lah😅

cuba baca artikal dalam ni. kurang elok tidur terlentang takut baby lemas. tapi kalau sekejap je takpe. banyakkan mengiring belah kiri supaya darah lancar mengalir kat baby.

sy klau bring skjp je bby bg kick, 🤣 terus baring ngiring, klay terlelap bring telentang terus rasa brslh kt bby 😂

Sama la.. Terlentang jgak yg selesa. Klau mngiring sakit kt rusuk.. Sy 21week