Takbole telan ubat tambah drah & victamin sbb muntah n pning,bole tak kalau minum Susu similac je ?

2 Balas

sy x mkn ubat kk. mkn iron folic amway dgn bio c. hb naik mencanak dan x meloyakan. nurse pon approve. awak cuba gtau nurse awak ckp nk tukar ubat

7mo ago

sis sy makan juga masa 1st tri.. cuma sebab sy ada gdm, sy takminum susu, sy add cal d mag .. tanya nurse, nurse okay.. bila tanya doktor, doktor takbagi sebab bila dah masuk 2nd tri, dos vitamin amyway tu dah tak mencukupi utk baby.. dia suruh sy makan zincofer.. mulanya takboleh telan, asyik loya muntah.. lepas tu sy makan malam sebelum nak tidur dengan air sunquick tanpa gula.

jgn skip ubt. klu xblh masuk, ckp dgn misi nk tukar ubt. minta suggestion dari misi