Nak tanya trimestar pertama makan tak masuk dlm mulut , asyik muntah je bila lepas makan ?

5 Balas

Saya mcm ni start dari 6 weeks. Skrg saya sudah 10 weeks maksudnya dah sebulan saya muntah. Apa saya buat is teruskan mencari makanan yg serasi. Jangan mengalah walau kita muntah. Kuatkan semangat utk baby 💪🏻 dan saya ada ambik ubat tahan muntah jugak (veloxin). skrg saya dah boleh makan sikit2. Saya just makan nasi kosong dgn lauk kering je. Kuah semua tak boleh.

2y ago

nasi tak boleh makan sis, makan buah je itu pun makan sikit2

sy mcm ni setiap hari muntah smpai takut nk mkn...2 hari lepas sy muntah dri pgi smpai malam pegi kecemasan doc drip air dan ubat tahan muntah dan antibiotik...doc ckap lagi klau lepas ni jdi lgi n kena warded

2y ago

samala sis hari2 muntah doc ada bagi ubat tahan muntah tapi tak tahan. sampai muntah sakit dada, sis pegi hosptl ke

sama macam saya, kalau sya , sya just makan buah & gardenia utk kurang lapar. nasi smua x dapat nak telan 🥲. skrg dah 9 weeks masih juga x dpt makan nasi. mkn buah je hehe

2y ago

sama la sis 9week .. kadang tengok suami makan pun nak muntah lagi la kalau bau tumis2 ni auto muntah

normal. sy xlarat sgt. sy gi klinik. Dr bagi ubt thn muntah. sbb bdn xde zat tkot effect kt baby. Kalau berterusan lagi Dr sruh masuk hospital kena drip air.

2y ago

mm makan pun tak dpat nak makan , asyik muntah je.. minta dgn doc ubat thsn muntah ke?

1st trim alahan teruk sikit. awak try paksa diri makan sikit tapi kerap, makan makanan yg bole go. byk makan buah, sayur.

2y ago

semua sama sis makanan tak boleh masuk