Assalammualaikum..Scan baby selalunya bape kali je..?? Utk detail scan.. jantina.. 5D ok ke..??

4 Balas

waalaykumussalam. maksud sis sepanjang pregnancy ke? kalau sepanjang pregnancy yg wajib kat Malaysia ni 2x, dating scan dengan anatomy scan. kalau detail scan tu selalunya kat swasta, buat sekali cukup dah. nak buat banyak kali boleh je. doktor tu dapat duit, apa tak boleh 😂 jantina selalu time detail scan nanti boleh tanya. 5D pun sama, nak buat banyak kali, silakan. tapi tak nak buat langsung pun takpe. tak ada keperluan pun.

Kalau details scan + 5D rasanya untuk kandungan 28w bru blh buat..kalau details scan sj 20-24w..yg tu pn blh tgk je jntina baby

ok noted.. tq info.. ada kata kerap sangat scan pon tak elok.. takut awal pulak xnampak lak jantina.. hihi..😁😁

wsalam selalunya sekali je. kdg ada klinik buat pakej detail scan + 5d. kena call klinik area awk dan tanya

5mo ago

sy buat masa 26w. tapi by appointment. max 28w utk detail scan + 5d. klu 5d saja max 32w. blh rujuk klinik utk schedule dan advice.