Hi sya prggy 25 weeks tpi kerap sgt kebas tgn ada sapa2 pernah rasa mcmni? And ad cara tk nk hlgkn

3 Balas

sy dr 17 week rasa kebas tangan.. tapi tak selalu la.. sesekali.. cuma ada sekali x tahan sangat kebas sampai nak angkat tangan pon rasa lemah sangat.. jumpa Dr dan dia diagnos as carpal tunnel syndrome... kena selalu gerak2kan tangan.. mcm sy, kalo kebas tangan tu, esok tu konfem tangan sy membengkak dan perut sy bertambah saiz 🫢 jd, redha je la tgan kaki membengkak tu.. sy dah xde pakai cincin atau jam kat tangan.. semua da sempit..hehe

ade bnyk jgk org rasa kebas mcm tu.. kdg x selalu, kdg kebas nya sekejap je.. tp kebanyakkan ckp tu tanda kurang calcium.. kena minum susu atau kalau x boleh telan susu, kena ambil calcium.. awak cuba la bgtau nurse masa checkup nanti.. mungkin dia boleh bagi nasihat yg betul :)

kena ambi calcium..Dr bagi sya 2000mg calcium sehari.. tak Ada Rasa kebas..sebelum ambil dulu kerap kebas especially bru bngun tidur..