Bila anak first ada gdm , anak kedua boleh jadi tak kita takde gdm ?

2 Balas

bole..anak first 28w bru sngkut gdm sebb xjaga makan minum.. anak kalini da 2x minum xde gdm ..memg dri start tahu pregnant control makan jaga berat..kt rumah xminum air manis.. keluar pon minum lemon ais.. tpi raya ni xbole elak ...kne rajin bilas air putih balik jla

tak semestinya. kak ipar sy ada gdm,lepas tu pregnant twin tiada gdm. auntie sy pun mcm tu. kadang ada juga setiap kali pregnant sangkut gdm. kena jaga makan sebelum pregnant la sis. susah bila pregnant ada gdm,nak diet time pregnant tu seksa. lps tu kerap ke klinik bsp

1y ago

jgn down sis. sy pun ada gdm masa pregnant anak ke 3. lepas minum air gula back to normal. tp amalkan LCNS ja lepas bersalin