Saya first time pregnant skrg dah 21 week mcm mana nak tahu baby gerak ye ??? Ada yg boleh share ?

8 Balas

Saya pun first pregnancy. Saya dapat tahu baby gerak hujung 22 weeks. Dia rasa macam ada butterfly dalam perut . 😂 macam saya setiap kali saya baring rehat akan rasa baby active bergerak . Kalau duduk kadang2 rasa. Masa berdiri takde .

rasa macam ada angin dalam perut. dia gerak2 camtu. lama2 akan rasa macam denyut. makin kuat rasa bila dah bertambah weeks.. sangat excited bila dia gerak.

saya dpt thu masa 22 minggu dia tendang smpai beralun perut sempat record sbb terkejut sbb sblomnie x pernah thu mcm mana cara tendang 😂

tuk 1st rasa cm org tunjal2 kat perut. pastu nanti rasa beralun, lepas tu baru start rasa siku, lutut, berpusing2

Rasa denyut2 manja jer dlu..pastu nanti makin lama akan makin kuat dan kerap..

Sy pn first. Dpt rs dia bgerak 19weeks. Rs beralun perut. Dpt rs dia gerak2.

Saya first pregnancy sekarang. Rasa mcm beralun denyut2 mcm tu.

Rasa macam kena jentik tu