susu formula

Ingin bertanya . Saya pernah bagi anak saya minum susu formula macam macam dah tapi setiap kali test susu formula setiap kali tulah bintik merah naik satu muka . Adakah tu alahan ? And saya taktau dah nak bagi susu ape kat anak saya

3 Balas

Kemungkinan alahan. Anak saya pun sama. Sebelum umur 6 bulan saya kena giat kan pam susu supaya cukup stok. Bila da mula makan selepas 6 bulan kurang stress sbb baby da tak bergantung pada susu badan sepenuhnya. Doc ada suggest susu soya tp anak saya tak mahu minum

Baby alah pada susu lembu. Cari susu yang lactose free. Susu kambing. Soya.

Cuba rujuk kat doc