Hello mummies

I'm a new mother, I want to ask advice and opinion.. when is the best time to do tummy time? Lepas baby bangun or before feeding time.? Let say lepas feeding , I kena tunggu brapa lama baru can do tummy time..

4 Balas

biasa bila siang2 tu dia bgun kalau dia xnk susu lagi, sy buat je tummy time skjap smpai nmpak dia da xselesa, pastu susukan then smbung tidur, kdg lepas mndi smbil2 urut tu buat tummy time.. lepas susukan 0un ada tapi da lepas burpkan dia.. tummy time dkt atas dada smbil2 dodoi kan dia untk tidur..

Saya buat time anak mood bagus sebab baby saya kuat nangis, baby saya baru 1 bulan 9 hari. Usually waktu pagi and lepas tukar pampers dia. Selalu dia mood okay time tukar pampers.

sy selalu buat lepas mandi je sebab time tu anak segar . flash card pun sama 😂 better jgn lepas feeding rasanya sebab takut nnt bby muntah pulak kan 😅

Saya buat lepas mandi