Doakan sayaaa! + breathing tips

I'm on my 40th week now. 5 days left till due date. Doakan saya dapat beranak Ahad ni dengan mudah dan selamat kedua-dua mama and bayi. I watched a YouTube video on the breathing techniques during labor. I'm just gonna share here. The Destressor Breathing Inhale 4 seconds (nose) Exhale 6 seconds (mouth) When? During contractions. Transition Breathing Inhale 2x (mouth) Exhale 2x (mouth) When? Active labor. The "J" Breath Inhale 4 seconds (nose) Exhale 6 seconds with groan (mouth) When? Pushing the baby out. Please share yours too! It may help mommies to ease their labor ?

44 Balas

Thanks sis😘 . penah belajar juga tapi bila dah sakit contraction, nafas memang ke laut dalam😂 . nak kena minta suami ingatkan dan ajar teknik pernafasan ni masa contraction nanti .

5y ago

Agree! Need to educate husband masing2, supaya bantu and ingatkan kita teknik ni. Kirakan utk kita 😂

semoga segala urusan sis d permudahkan . moga sis dan baby sihat .. thank you for sharing this breathing tips. saya due minggu depan huhu😅

Thanks for the sharing.. hoping you re in good condition rn.. semoga Allah mempermudahkan dan tak dipersulitkan.. aamiin

5y ago

Aameen aameeen ya Allah 🌸🌸 terima kasih sis ☺️

Tq sharing info sis. Semoga dipermudahkan kan Dan selamat ibu Dan anak.

5y ago

You're welcome. Aameeen. Terima kasih 🥰

Seram pulak rasanya. Happy nak jumpa anak tapi takut nk beranak😥

5y ago

Thank you awak 🌸

Im 35 weeks. Another 5 weeks to go. Pray for me too.

5y ago

Wahh. Alhamdulillah. In shaa Allah, semoga semuanya dipermudahkan untuk awak bersalin dan selamat kedua-dua ibu dan baby 🥰

Amin.. may Allah ease everything for u n baby 🥰

dah beranak ke? moga dipermudahkan .. cngrats.

Semoga dipermudahkan semuanya sis

5y ago

Thank youuuu ☺️☺️

Semoga dipermudahkan segala urusan amennn

5y ago

Aameeen, thanks for the du'a 🌼 ✨