Pedih ulu ati

Im 10w pregnant. Tapi kena pedih ulu ati yang teruk and kembung perut. Worried. Kadang makan pun masih pedih and x selesa. Is it normal?

18 Balas

Sy pun heart burn teruk masa pregnant. Sentiasa standby Gaviscon @ Malox. Makanan berminyak, berempah, apetah lagi pedas mmg xboleh langsung. Jadinya menu harian dah macam anak kecil yg tak tahan pedas. Untuk elakkan pedih ulu hati, makan on time jgn lewat, esp sarapan jgn skip & standby kudap2 yg berkhasiat mcm buah.

Normal sis.. Sy kena mcm tu juga mula2 sampai Berat drop 2kg-3kg, now Alhamdulillah da OK. Baby dlm perut pun OK da 5bulan... Mula2 risau juga kan sbb baru pertama kali pregnant. Tp doctor ckp normal

sama.. loya sy x terok sgt.. gastrik yg teruk.. makan kena ikut jam.. jangan miss.. sy makan gaviscon untuj hilang pedih ulu hati.. alhamdulillah ok

Normal sis.. Sy pun same. Masa first trimester je.. Nnt dah masuk second perlahan2 dia hilang.. Jgn makan pedas, n yg berminyak..

Mkn gaviscon..tgok kat botol or kotak slmat utk ibu ptnen n nyusu..sy mkn msa mngndung sblm ni pun alhmdulillah slmat

Sy kena dlu sb makan pedas. Bila stop makan pedas terus ok. Sy minum susu suam sahaja masa kena pedih ulu hati

Kerap bersenam...ada tu dlm bku mgndung step bsenam....tp sy mls bsenam jg😂 Sbb mc bole tahan

✖makann pedas & brempah ✔Jga waktu mkn 🍶mnum susu klw pedih ulu ati

Boleh try peppermint Ginger Shaklee ..mengurangkan pedih hulu hati

normal sis.. makan gaviscon warna pink tu bagus.