SAYA ADA SOALAN : TTC

If kita dalam tempoh TWW ( two week wait ) atau dalam tempoh DPO 8 ke atas boleh tak buat XRAY dan makan ubat2an sebab baru lepas oprate gigi geraham???? #ingintahu #bantujawab #serius_ingin_tau #bantusharing

1 Balas

xray jangan. sebab 8 dpo tu ada possibility baby dah implant. bagitahu kat doktor gigi tu awak tengah TTC dan dalam fasa TWW. kalau perlu juga xray gigi, dia akan bagi abdominal shield untuk minimise xray kena ke bahagian perut. ubat2 pun dia boleh bagi yg selamat untuk pregnancy.