Saya sekarang usia kandungan 10week tpi kena sembelit .jadi takut nk buang air mahupun kentut pedih

5 Balas

hi shasha , saya 12 week baru jadi sembelit ni haa . memang kena minum air banyak walaupun tgok air pun rasa nak muntah 😅 try makan buah betik @ buah naga , buah ni bantu sistem pencernaan kita . btw perut memang akan rasa tak selesa bila dh start ada sembelit ni . take care ya .. if teruk better refer doc okay 😊

2y ago

dua2 buah tu xbole masuk hanya oren je bole telan.

Ingatkan saya je kena constipation ni, ramai juga ye, setiap 4pagi mesti bangun ke tandas, nasib suami penyabar teman kan, dia punya sakit perut tu allah je tahu 🥲

jgn minum air limau byk sgt. sy mnum air limau 3 cwn esoknya berak brdrh😭

minum banyak air, minum lemonade or air lemon kosonh

lemon bole minum ye .ok2 ingt xbole sbb tajam