⚠️ Tanda-tanda keguguran! ⚠️

Hi Ibu! Bagaimana perasaan anda pada harini? Sihat ke? Kami harap agar semuanya sihat sejahtera. Kami ingin kongsikan sedikit info tentang tanda-tanda keguguran. Ibu hamil harus peka dengan keadaan diri mereka termasuklah jika alami tanda-tanda keguguran supaya tiada komplikasi teruk berlaku. Baca di sini: https://my.theasianparent.com/tanda-tanda-keguguran

⚠️ Tanda-tanda keguguran! ⚠️
11 Balas

sya baru keguguran 9wk .. bila hospital scan kantung dah kosong, & sya diberi masa 2 mnggu utk tggu kantung jatuh.. sya risau, jika dlm tempoh trsebut kantung @ sisa² trsebut telah keluar tnpa sya sedar, blhkah sya buat pemeriksaan di klinik luar utk memastikan masih ada sisa² yg tertinggal dlm rahim? dan bagaimana prosedur yg akan dilakukan?

2y ago

Alhamdulillah,dh selesai semuanya. Syafakillah ye puan. Have a good rest. InshaAllah...ada rezeki lain nanti😊

sy baru keguguran 2hari lps.spotting dh 4hari.hari ke5 start bleeding.p klinik scan kantung kosong then refer to hospital.scan atas bawah mmg confirmed miscarriage.sedihnya rasa sbb baby dh 12weeks.mmg ttc utk baby yg ni.doc bg pilihan utk terus cuci atau turun sendiri dlm masa seminggu.alhamdulillah sehari lps tu turun sendiri

2y ago

sis ada kluar ketulan ke? sbb saya pun 4hari spotting masuk hari ni dah 5hari start MCM seggut kluar bleeding tapi tak banyak.

saya mgalami pendarahan amat2 teruk...saya gugur kandungan b'usia 8week...x de rezeki selama 15tahun penantian... 1/5/22 pkl 2am jatuh la segalanya..di tandas hospital...maaf gambar menankutkan...

syukur alhamdulillah .. sihat dan sempurna sepenuhnya .. semoga zuriat dalam rahimku sihat dan sempurna .. Aamiin.

Banyak persoalan saya baca dalam TAP kadang upt positif tiba² jadi negatif. Tq TAP bagi pencerahan

satu lagi keluar darah beserta lendir

thanks for sharing! good info for mommies to be more aware

saya bru 2 bln hamil boleh ke sy mkn vitamin acfolik n ubt tambah darah..

2y ago

boleh makan suplement mcm obimin atau obimin plus. dalam tu dah lengkap dengan acid folic n iron.. masa checkup nti nurse akan check bacaan hb ok ke tak n dorg akan tnya ada mkn supplement tambahan atau tak. sy mmg mkn obimin plus dri awal hmil sblm buka buku pink lgi.. masa 1st checkup nurse/doc tak bgi pun suplement lain, cuma minta sy teruskan obimin plus sbb kndungan iron dlm tu dah tinggi. tpi mahal sikit la obimin plus ni 😂

sy bru lps keguguran 8week..g hsptl kantung dh kosong..

2y ago

ada rasa symptoms apa2 tak? macam mana tahu gugur?

kalau kita mmg tiada alahan langsung mcm mne?

2y ago

sis tengok pada tanda turun darah tu.