getaran dan meletup2

hi ibu2,sy nk tnya..ibu pnah rasa tak kdg tgh baring tak ksh la mengiring ke,tiba rasa getaran pastu meletup2 kt perut..nape eh..tak sakit cuma trtnya2 tu gerakan baby ke

18 Balas

Kalau meletup kuat, n tetiba seluar basah, standby pergi hospital ya. Itu saya rasa dlu tgh tido meletup kuat dalam perut pukul 4pagi. Ingat baby tendang main2, pukul 7 pagi spender da basah ingat terkencing. Pukul 10 da start keluar darah. Rupanya da 4cm, baby nak keluar sgt 35mgu. Padahal pukul 2 hari yg sama ada checkup KKIA 😂 padahal selama checkup mmg xda masalah. Tau2 anak prem pulak tapi alhamdulilah sihat Sekarang pregnant anak ke-2, 30w dah, berdebar je ni takut sejarah berulang kembali

2y ago

Semoga dipermudahkan sis...

yg macam meletup² tu bby tersedu mmy..huhuhu. sekarang saya dah 37w,makin kerap pulak bby tersedu 🤣. astu terasa lah dia kick kuat. kadang terasa sakit,kadang macam geli.. enjoy the moment ye mmy 🤭

2y ago

sme la .. lpas sedu bby tue tkde .. start la pusing kiri knn tendang kuat smpai sesak dn senak perut d buatnye😂 lpas tue kadng 4,5jam start balik bby sedu

yaa tu gerakan baby .. dia mcm sedu kat dlm tu kalau pergerakan statik je kat situ .. saya dah 33w5d pun still boleh rasa cuma makin kuat la🤣

iye ada. nanti makin lama makin kuat gerakan baby. kadang2 bila letak tgn kat perut boleh rasa gerakan tu. enjoy the moment okay hehe

haritu sy ad tnye doc ,dia ckp kalau letup² tu konsisten tmpat yg sme , dan kerap , tu tndanya baby sedu dlm perut . biaa je , nnti dia brhnti sndiri 😅

sy masih 16w5d tp x 2 hari ni terasa macam kick" halus kat bawah pusat sy. adakh itu gerakan baby ? dah 2 hari ni sy tny" juga 😂

2y ago

ya itu gerakan bby...

Itu baby sedu.. Bila baby Makin membesar Makin kuat dia sedu.. so Tu normal, Bila tiap Kali dia active or bergerak memg Akan jadi MCM Tu..

istilah letup2 ni caneeee... sye tak tahu la,kadang2 rse baby mcm tendang dan tumbuk sbb rasa 4 tumbukan/tendangan time dia aktif ..

Sy pon rasa bnd yg same..tetibe mcm letup2..die bergendang dlm tu.pastu xde lg dh letup tu. Ni baru msk 7bln

2y ago

die sedu rasanya tu sis. dlm 5 minit jgk kan patu stop

Bru Alamo jugak smlm...skali je kick...Bru 13w baby no 2... dlu anak 1st 16w Bru rsa 😊