GDM detected on first trimester

Hi ibu2..sy baru 7 mnggu pregnant tp sedihnya bacaan gula ogtt sy tnggi..pastu check bsp first time pn sangkut dua bacaan (pagi jam 8 & 10)..dr sarankan utk sy ambik metformin terus sbb bacaan ogtt sy 18..tp sy khuatir dan mntk dr utk bg peluang sy diet gdm dlu..ada tak yg nk kongsi pengalaman atau nasihat?..huhu#pleasehelp #firstbaby

1 Balas

18 tu dh tggi sgt tu kne on ubat dh..xjln pakai diet control..kalau bwh 10 tu ade maaf lg utk try diet control