Seks ketika mengandung

Hello ibu2..saya nak tanya..normal ka kalau ketika kita tengah mengandung..nafsu seks kita meningkat??nafsu seks saya meningkat bila saya mengandung ni..dan adakah selamat kalau suami selalu pancut dalam setiap kali bersama??atau suami nak kena guna kondom untuk lebih selamat???..#seriusnanya #bantusharing #ingintahu #pleasehelp ##firstmom #firstbaby

9 Balas

Kalau kandungan awal lagi better jgn pncut dalam sbb air mani suami boleh mnyebabkn contraction😅 klu dh 36week keatas sngt digalakkan😊 apepun ikut kselesaan msing2

7mo ago

ya betul, sex awal kehamilan kalau pancut takda masalah pun . lain lah ganas2 tu tak digalakkan lah ye . n kalau lepas bersama dgn suami ada keluar spotting or bleeding digalakkan behenti kejap n refer ke klinik

Takde masalah pun sis. Pernah dgr doktor explain pasal ni. Air mani dan zakar suami takkan menganggu baby pun sbb baby dah terlindung dengan lapisan kat dlam perut. So jangan risau

7mo ago

lega saya dengar ni sis..risau takut terjadi apa2 dekat baby dlm perut ja..nk bersama pun mmng saya nak bersama suami..cuma tu la risau baby dlm perut..suami pulak jenis tak suka pakai kondom..suka nak pancut dalam..

Saya masa preg mmg setiap hari on and pancut dalam …. Sampai la beranak xd pakai condom pon awal2 mngdung tu jgn lasak2 sgt kalau nk on …

7mo ago

owh saya faham..saya time mengandung ni nafsu semakin meningkat pulak..setiap hari mesti rasa nak bersama dngn suami..suami pulak jenis tak suka pakai kondem..dia nak pancut dalam ja..tu yg saya risau sikit tu..risau takut terjadi apa2 ja..nak bersama pun saya tak risau pun..just risau kalau suami pancut dalam ja...nak kata lasak tu tak pun sis..sebab saya minta dekat suami jangan lasak2 sangat..risau baby dlm kandungan ja..mujur suami faham

Normal & lg digalakkan bila dh msuk 3rd trimester, boleh membantu pembukaan jln dan mudah utk bersalin, ni ape yg sy baca dr kebanyakkan page la

7mo ago

lagi digalakkan bila dh 3rd trimester?biar betul??..kalau mcm ni..nanti dh masuk 3rd trimester kena kerap2 selalu bersma dngn suami la..supaya nak bersalin nanti mudah..

normal, sebab estrogen tengah tinggi. selamat je tak ada masalah.

normal dan Selamat

Sye pulak tak bernafsu nak bersama suami, la ni dah 29w

7mo ago

sama la sy pn tak brp nfsu dgn suami. sjak 1st trimester.

Normal. No problem pancut dalam

ok