Perut rasa tegang

Hi ibu2..saya dah 30 week..normal ke baby selalu mengeras & rasa tegang je bila mlm..pastu bila mandi pon rase camtu..menekan pundi kencing..

6 Balas

normal..sy kan dr 5-6 bulan dh rasa mengeras2 ni..tp xsakit..ada jg kerap..bila baca org lain post psl mengeras katanya xkerap sgt tp ada berlaku....skrg sy pn dh 30w..tiba2 smlm kurg mengeras dlm shari dan buat sy risau sbb unusual.. sy ada tnya nurse..kalau braxton hicks, kita akan rasa benjol sebelah je...kalau baby tgh stretching.kita akan rasa 2 benjol mcm atas dan bwh..kiri dan kanan

5mo ago

eh salah sy komen ni.. nurse ckp kalau braxton hicks tu mengeras the whole rahim.. kalau stretching, atas dan bawah or kiri dan kanan akan benjol

Sama. Normal je kot. Pernah tanya nurse, nurse kata normal

normal sebab baby membesar , kepala dah ke bawah

normal je..

normal

Normal je sis.