Pendapat ibu2

Ibu2..nak tanya dalam ni yang tgh pragnant mcm mana ibu2 kuat bagi yg pragnant still bkerja?saya pragnant 5bln skrg dri first prangnant asyik muntah ja pastu tk lrat sampai sakit leher kdg nagis jgk saya sorg2

3 Balas

Mcm sy tiap 2 jam sy akan baring n mkn snek.. then sy smbung keje.. kalau dduk lame mmg akan hilang tenage n sakit bdn.. Kalau sis kerja yg gune laptop try mntk kbenaran bos untuk wfh.. mcm sy mmg bgtau je sb sy xlarat nk travel ke office dgn still ade muntah.. lgpn xlarat berdiri lame..

asyik muntah sbb apa ye? mesti ada alahan sis perlu elakkan. mcm sy.. bau2 dapur, mknan(xde selera)..klu x, mmg rasa cm nak muntah. kdg sy minum air limau tanpa gula nak hilangkn rasa mual. setakat ni alhamdulillah..

2y ago

tmpat kja sya dekat kdai mkn kdg bau dorg tumis tu sya xtahan dah..sya xtahu dh nk buat mcm mna air limau bawak p kja pn kdg mnum xsmpai 5mnit kluar balik

Layan je sis.. kalau mual makan gula gula sugus.. kite sama.. semua bau xboleh rasa xboleh hadap dah.. tapi bila scan baby mula dh gerak jdi semangat

2y ago

saya gula2 boleh sebiji dua ja klau lebih dh tak lalu.. tp betoi time scan nmpk bby tu terus jd smngat