Kpla sblah kiri

Hi ibu2..mcm mn nk eh bg lurus kpla ank..Dr baby smpi 2 bln..baby ska pushing kpla sblh kiri..time tdr sya bg btulkn blik ttp kan sblh kiri ...tkut pla lurus lhr n kpla ia bila bsr

2 Balas

sy sbg fisio selalu merawat baby yg ada simptom cmni. kalau boleh ibu kerap kali pusingkn kepala baby arah brlawanan mksudnya puan perlu pusingkn kepala ank puan sblh kanan ye tp badan kena tegak. jdkn stretching selalu. tp kalau dlm 3,4 bulan masih lg nmpk sama dan ketara please jumpa doktor.

1y ago

ya ke..sbb anak sya tdr sblh kpla sblh knan jarang sblh kiri..

Jangan risau. Normal gitu. Kepala anak lembut lg hingga 2 tahun. Nnt dia dah selalu meniarap, duduk, ok dah bentuk kepalanya.

1y ago

Sama-sama