Berapa bulan baby boleh meniarap?

Hi ibu2,berapa bulan anak ibu2 boleh meniarap?Baby saya 2 bulan belum ada tanda2 nak meniarap..Tapi bila bagi meniarap dia dah boleh angkat kepala

14 Balas

Anak yg ke5, perempuan paling cepat.. Meniarap pada umur 2bln setengah, menyulur pada usia 3bln lbh. Stat 6bln merangkak, 7 bln lbh dah pandai panjat tangga. Sekarang dah masuk 10 bulan nak berdiri sendiri, lepas tgn..

4y ago

Setiap perkembangan anak tak sama, insya Allah.. Tak lama boleh tu. Jgn risau. Tgk buku panduan rawatan anak tu..blh jadi guide utk kita

3 bulan.. tiap hari latih anak tummy time dlm 2 mins ke.. tiap kali habis tummy time, puji "great job baby" "u can do it" kalau dia penat jgn paksa.. lgipun dh angkat kepala dh okey tu..

Normal tu.. Stiap ank pkmbgn x sm.. Jgn risau.. Ank sy pon lmbt.. Tp alhmdulilah da nk bjln da.. Myiarap pon ms umur 5 ke 6 blb cmtu.. Jgn bndingkn dgn ank org len ye.. Kn sabar byk2 tau

4y ago

Oo yeke..oke2..sbb ad yg mcm ckp eh xpndai pusing badan lg ke..tue sy risau..

sy baru nk tanya soalan ni. baby sy dah 3 bulan 7 hari pun x nak menguling badan sendiri. tapi bila ditiarapkan. kepala semua ok. baby sy suka berdiri. minta dipegang huhuhu

anak saya 4 bulan meniarap tanpa bantuan 5 to 6 bulan menyulur badan 8 bulan duduk tanpa sokongan 9 bulan merangkak & cuba berdiri

Awal lg tu sis, baby sy skg pn bru 2 bln lebih, n blum ada tanda2 nk meniarap, ank2 sy yg lain pn dlm 4 bln jgk bru meniarap..

4y ago

Baby sy pn 2 bln lbh tp bila ad yg tegur xpndai pusing bdn lg sy risau plak..😁

Ank sy 3 bln lbih.. Bru mengiring. Tgh usaha nk meniarap xlpas2..

Kedua2 anak 3 bulan meniarap

Lain baby, lain prkmbangan.

baby sy 4month bru meniarap