Ibu berpantang dgn anak

Ibu2 yg tgh berpantang skrg cmna handle anak2 yg lain? Ank yg lain hntr ke pengasuh or jaga sndri? Sy tak mampu nk upah CL. Skrg hnya berpantang sendiri tp ada anak 3years yg sgt aktif. Nk hntr pengasuh rasa kesian dkt dia. Taknak dia rasa macam tersisih. Boleh bg pendapat tak ibu2 yg berpantang sendri? #advicepls #pantang7hari #darahtinggi

8 Balas

sya pun ank ke3 ni try berpantang sndri tp ank 1 & 2 sya dh besar ( 13 & 9 ) . ibu jgn stress masa berpantang. mgkn ank sulung nak perhatian lebih sbb dh ada adik. ibu bole la buat bonding time antara adik dgn abg/kakak nya semasa bepantang ni. kalo ank terlebih aktif , jgn marah2 nnt buat stress ibu & anak. bole jg slowtalk dgn husband, tolg sikit2 sediakan apa yg ptt sblm dia berangkat kerja, masa pulg kerja atau masa dia cuti.