kongsi petua

Ibu2 yg ada GDM leh kongsi x mcmana nak turunkan bacaan gula. Minum jus peria+epal pn dah...rendaman bendi pn dah..masih xtrun jgk...

1 Balas

Klau sy dlu xpernah pon amalkan ap² petua... Sbb GDM ni cara pemakann je... Kne la kurngkn mkn yg manis² dn ikot je suggestions dr doctor yg dh bg plan pemaknn tu sbb memg sush nk ikot tp ok je. Kne control mkn je n lbh kn minum air putih dn klau minum susu plk hny blh sekali je sehari. Hope bermanfaat