Apa barang perlu di persiakan bersalin yang kos rendah

Ibu2 sy mengandung anak pertama 30w...apa barang2 yang perlu sy persiapkan sbp sy x pdi mau beli barang apa yg penting untuk persiapan bersalin

2 Balas

utk dibawa ke hospital: brg baby -tisu basah -pampes -bendung/kain lampin -baju one set lagi bgs yg siap ada mitten stokin bagai tu blh beli 3 set -minyak angin -set mandian blh beli yg kecik2 pnya travel size brg ibu: -minuman(cth milo atau lain2) -thermos -cawan,sudu,pinggan -breastpump -kain batik -baju blh bawak 3 helai -modes -alat mandian -minyak panas -stokin,skaf atau tudung ni senarai sya bawak .. sya asingkan brg baby and brg sya sndiri senang nak cari ..

baju baby, Sarung tangan, pampers/lampin, wet tissue. Google je lepastu sesuaikan dgn bajet.