Dah Masuk 25 Weeks

Hi ibu2 sy masuk 25 weeks... Saya kerap rasa panas la... Kenapa yaa? normal kan?

152 Balas

normal. sy msa mengandung dlu tidur tngh mlm boleh basah badan dgn peluh. kdang sebab xtahan terpksa mndi jm 1 pagi. p kerja pun tiap jm 2 ptg blik rumah pergi mndi. nak xnak terpksa blik mndi sebab bdn dah basah peluh. bau ketiak lagi.malu dgn rakan2 sekerja jdi trpksa blik mandi😂. skrng dah bersalin. ank pula kuat berpeluh. 24 jam ekon. xboleh bdn berpeluh sbab cpt bdn beruam.

Sama la.. Mcm saya dulu masa pregnant.. Setiap masa panas jer rasa.. Lps mandi pun masih berpeluh.. Pendek kata, tak boleh kalau takde kipas.. Asyik menghadap kipas ja spnjng hari.. Tidor malam pun asyik nak berkipas smpai la ke pagi Hari.. Kesian kat Husband sejuk katanya 😂😂

Normal. Sy biasanya malam2 tidur pasang kipas je. Makin sarat ni makin panas rasa. Malam2 kena bukak aircond dah. Kalau kat ofis, walaupun dah pasang aircond tetap panas terutama bahagian muka. so sy sediakan kipas kecil halakan dekat bahagian muka sy.

samaaa kerap sangat panas berpeluhh. tapi sekarang ni anak dah 5 bulan, turun kat dia pulak berpeluh nya hahahaha (takde kaitan pun act) .. tapi normal tu mummy, sebab kita berdua dah. bukan bawak diri je. itula pengorbanan mak makk kann 😬

ad x mcm Sye sejak msuk 25 weeks ni..mak Oii selera mkannye x blh nk kwal....risau pun ad..

2y ago

saya pun sama

Normal sis, 😊berbadan dua ni memang kerap rsa panas, dlu sya preggy pun mcam tu msuk 20week panasnya tak boleh bwa bincang, kipas full kna on pun rsa tak ckup, mandi pun rsa mcam blum mandi, tpi heran nya tapak kaki sejuk😅

normal sy pun mcm to ..😊 org lain dah tido sy duk g mndi lagi main air bgi sejuk badan,sedangkan 2 kipas psang hadap ke kita,lepas siap mndi smbung masak mkn sblom tido kata kan itu lh kerja sy skrg 🤣 ...risau pulk

normal . mmg nak kipas depan muke atau econn jelaa harihari. lagi besar janin makin panas kite rase . sy skrg 28w . kipas atas bawah bukak . kalau econ mmg sepanjang hari .

Normal. Nanti dah msuk 30 weeks dah keatas lagi teruk. Sy tiap mlm mandi peluh. Kepala basah.. Baju pun terpksa pkai baju warna hitam. Peluh kluar bnyk. Kdang sempat blik pergi mandi semasa kerja sebab xselesa.

normal sbb bdn kita dh ade dua hormon stu bby dlm perut stu bdan kita.. mmg panas dia 2x gnde.. kat rumah pki bju nipis2 sikit sbb cuace panas t awak bolh jdi pitam + minum air suam bnyk sikit k