Menyusu baby

Hi ibu2. Sy dalam dilemma. Anak sy bru 2 bulan, die tidak tidur siang. Tidur dalam beberapa min, then berjaga. Tp die kuat tidur malam. Kadang2 sampai esk pg x bgun2. Camner ye,patut ke sy kejut utk menyusu. Tp klu dari siang td, byk kali gak sy menyusu anak supaya die cpt tdur,tp x tidur2 gak. Malam plak rse serba salah plak nak kjut sbb tgk die nyenyak. #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

7 Balas

Hai mommy. As long siang kerap tidur kena check cukup tak waktu tidur ikut umur anak. Boleh refer artikel dalam TAP. Kalau sepanjang malam tak bangun langsung boleh kejut mommy. Kadang sebab dia tidur nyenyak sangat malam tu yang siang dia tak berapa tidur