Makanan pertama baby 6 bulan

Hi ibu2 supermommies sekalian! Sy duk fikir nak bg makanan pertama apa utk anak nak masuk 6 bulan tak lama lg. Makanan 1st biasa mommies mulakan dgn makanan apa? Bubur? Puree sayur? Mommies yg berpengalaman ada cadangan apa2? Tips2 utk menu ataupun tips memudahkan keje2 mommies sediakan makanan2 anak2 setakat ni.

1 Balas

Bubur kosong. Lepastu start campurkan sayur-sayuran & protein. Masa umurnya 7 bulan da da makan satu hidangan lengkap ada carbo, fibre & protein dan alhamdulillah anak-anak semua xde sebarang alahan. Dari anak 1st smpai anak ketiga sya xpernah guna makanan segera pada anak, walaupun penat kerja akan tetap usaha masak untuk anak. Alhamdulillah ank saya tak memilih makanan smpai sekarang & suka makan sayur.