Pregnant tapi ada cyst

Hello ibu², siapa di sini ada pengalaman pregnat tp masa scan doktor cakap ada cyst kecil sahaja. Macam mana ya?

2 Balas

Perkara biasa. Cyst ni menolong tumbesaran fetus dalam kandungan. Dia akan hilang sendiri juga bila fetus tidak perlukan lagi. Sy pun dulu ada cyst masa pregnant. kecil je 1cm gitu. Next scan doktor check cyst hilang dah. So, don't worry. Selagi doktor ckp tidak bahaya then shouldn't be a concern.

1y ago

ya sis. sebab ini anak kedua.anak pertama dulu takda macam ni jadi saya risau sangat. doktor pun takda cakap apa² cuma mereka akan pantau sahaja 22/2 scan balik.

Sy pun doc check ada cyst harap takda apa yg srs 🤲🏻