Hyperthyroid

Hi ibu² . Siapa ada pngalaman hypertiroid ? Sy disahkan ada hyperthyroid masa kandungan 16w . Siapa tahu hyperthyroid ni boleh sembuh tk atau kekal smpai bila2 ? Susah hati sy sbb ramai ckp penyakit ni berbahaya . #firstbaby

3 Balas

mcm saya sis dr mula tahu ada hyperthyroid dr pregnt 3bln...doktor refer jumpa pakar ambil ujian darah lepas tu xray bhgian leher smua ...alhamdulillh saya skrg pregnt 23week xda dh benda bbhaya tu syukur alhamdulillh berkat air kelapa muda yg saya amal kn..ini pertua org bidan kpg yg bgtahu saya. saran saya sis jgn takut jumpa pakar itu kbaikn utk baby juga

2y ago

Salam sis sy nk tnya kalo minum air kelapa muda ni...tanpa ais ke...sbb Sy pn hyepetiriod masa hamil 18week..risau la..

Hi. Dulu masa saya anak dara, saya pun ada penyakit ni. Now dah jadi Hypothyroid. Siapa yang sahkan awak ada penyakit tu? Kalau nurse, mereka akan buat surat & refer ke pakar. Nanti pakar akan bagi ubat khas untuk penyakit ni. Inshallah boleh sembuh as long ikut arahan doktor. Saya doakan awak & kandungan sihat ye.

2y ago

sis syamimi, maaf tnya, klau hypo ni detect mcm tanda² /sikit.. prlu tak truskan mnum susu.. sebab ada baca kena elakkan mnum susu.. nnti kene ambik drah lgi untuk kali kdua..

hypothyroidism ni tak bahaya, ia boleh jadi normal kalau kita makan ubat secara disiplin. penyakit ni kekal sampai bila2... sebab tu kita kena makan ubat sampai bila2. jgn risau makan ubat on time ok la balik tu