cara sholat saat kaki bengkak/perut dah besar

hi ibu2 siapa ada pengalaman masa pregnant kaki bengkak dan perut besar jadi susah nak sujud masa sholat.. adakah ibu2 melakukan sholat duduk di kursi atau duduk dilantai?

1 Balas

kalau solat duduk kena duduk atas kerusi. kalau masih mampu berdiri lagi, kena berdiri dulu. nak rukuk atau sujud boleh duduk atas kerusi. masa bangun dari sujud kena berdiri balik jika berkemampuan. kalau x berkemampuan utk diri bru boleh duduk sepanjang solat.