buntu buat keputusan

Hi ibu² semua.. Sy pregnant masuk 8 minggu. Dan sy disaran gugurkan kandungan atas faktor kesihatan. Sy dah 7tahun menanti skg pun dah 36tahun. Risiko yg perlu sy tanggung boleh menyebabkan kematian. Apa yg perlu sy buat?

buntu buat keputusan
7 Balas

Assalamualaikum..tahniah puan atas kehamilan ni.. Saya bersimpati dgn keadaan puan.. tp tertanya jg apakah faktor kesihatan yg puan alami sehinggakan doktor menasihatkan utk gugurkan kandungan.. harap puan dpt balas.. sbb saya jg ada kawan yg doktor nasihatkannya utk tidak mengandung lagi krn faktor kesihatan..bahayakan nyawa.. tp Alhamdulillah dia anak 2 dah.. mgkin puan blh share disini

4y ago

Terima kasih banyak²..

InsyaAllah.. Bnyakkn doa sis.. Mak sy kwen bru.. 40thn pgnnt.. Dktor sarankn ggurkn.. Tp mak sy tknk... Sbb ni ank frst ayh tiri sy.. Alhamdulillah.. Adk sy da 13thun.. Cume ksihtan mak sy jdi truk.. Lps brslin.. Jln jdi x btol.. Kne ad org pmpn.. Klau jln sndri.. Mudah jtuh.. Bdn jdi x kuat

4y ago

Alhamdulillah.. selamat melahirkan baby boy. Walapun prem baby sgt kuat. Dan sy juga tiada masalah... Semua kehendak Allah s.w.t. Sis doa kan mak awak sihat sejahtera..

Hmmm... Sy pon xberani nk jwb.. Minta pendapat org2 yg rapat dgn awak n buat solat hajat, doa byk2 semoga allah berikan petunjuk..

4y ago

Alhamdulilah syukur.. Happynye dgr 😍😍 tahniah puan.. Rezeki yg xdisangka2 kan..

Makcik saya mengandung masa umur39 tahun, alhamdulillah sekarang baby dah besar nak dekat setaun dah, 🙂

4y ago

Alhamdulillah.. tahniah pada makcik awak. Dan sy pun telah selamat melahirkan baby boy walaupun prem baby sangat kuat.

doktor lebih tahu mana yang terbaik... sis boleh mintak nasihat dan pandangan doktor

Sis boleh cuba solat hajat, banyakkan doa, bincang dengan keluarga dan doktor.

4y ago

Alhamdulillah.. selamat melahirkan baby boy. Walaupun prem tapi baby sangat kuat.. segalanya dipermudahkan..

awk sakit ape Tu? baru 36 tahun?

4y ago

Sejarah sakit jantung.