Batuk hmm..☹️

Ibu² semua tolong saya ubat apa yg boleh legakan batuk ye? Ubat batuk klinik x menjadi, x lega² batuknya. Ni kali kedua sy batuk, baru je nk lega yg 1st bulan 11 tahun lepas, dia mai serang yg 2nd pulak bulan ni dh 28w, dh x tahan laa.. kalau boleh nak cara kampung, malas dh makan ubat² ni😩😩 #pleasehelp #firstmom

18 Balas

mak mertua sye ajar bwg merah tu dipotong dan direndam dlm madu semalaman.esoknye bru mkn madu yg dh direndam tu dlm satu sudu mcm tu la.try la kot2 mau🙂

air garam suam elok kumur² care kumur tu biar die mengelegak kat tekak.kerap buat nak² sblm tido. pastu kurangkan makan bende b'minyak.

gula2 hacks warna hitam tu pun ok. awal2 makan dia mcm xhilang. tp 2, 3 Hari amalkan terus hilang. In syaa Allah.

kalau cara saya buat air rebusan cengkih sampai betul pekat. nak minum campur madu dengan lemon.

Sy mkn madu kelulut alhamdulillah ok.. serasi.. mkn pg n mlm sebelum tido

beli ubat batuk kap kelapa laut insyaallah akan kurgkn sikit batuk tu

cuba sapu kapur mkn cmpur limau nipis dkt tekak..

madu kelulut sis. dgn sy serasi