Keliru dengan UPT

Hi Ibu2. Saya telah track upt since DPO 10 sehingga harini. 2 hari ada 2 line but very a faint line. 2 hari selepas tu 1 line. Semalam dan harini naik kembali faint line. Sy tiada keluar spoting apa2. Cuma rasa sakit perut dan ari2 terasa mencucuk2. Sy tanya pada kawan2, dan mereka kata tak perlu pergi ke klinik sbb takkan nampak apa2. Sy tak pasti sy pregnant ke tak sbb upt sy berubah2. Tp sakit perut ni rasa tak selesa. Nak tidur malam pun kadang rasa tak terganggu. Saya +ve ke? Adakah sakit perut mencucuk tanda awal kehamilan? #firstbaby #ingintahu #1stimemom

Keliru dengan UPT
2 Balas

ada cara lain untuk tahu pregnant ke tak. pergi kk terdekat untuk check darah. lebih tepat.. saya haritu chemical pregnancy, line upt terang dalam beberapa hari sebelum dpt faint line smula. tak puas hati jadinya terus buat blood test sbb tahu kalau scan mesti tak nmpk sbb awal sgt. nak jadi cerita dpt result hcg saya 16. doktor kata pregnant tapi sbb check upt makim faint line. doktor tak bg harapan dia terus kata "mungkin takda rezeki puan. kita tgu dlm 2 mgu ni kalau ada darah turun, means puan keguguran la" dan ya tak laka lepas tu turun darah mcm period biasa. ada la sakit perut mcm nak bersalin tu tp tak kuat. mmg takda rezeki.. kalau awk risau better awk buat blood test je. moga segala urusan dimudahkan 😊

3y ago

Tq sis. Sy byk buat keje berat. Atleast kalau tau awal, boleh elakkan mana2 keje yg tak sepatutnya. Tq again. 💕

Sy nmpk - ve. Cuba lg lepas 1 minggu lewat period

3y ago

srs la tak nampak dua Line samar tu😅