Saffron untuk naik Hb & cucuk ubat sebab hb low

Hi ibu2 , saya nak tanya. Saffron ni better consume mcm mana ? Saya beli untuk naik kan hb , sepanjang preggy hb ta penah naik 10 , minggu ni last saya kena ikhtiar naikkan hb kalau ta kena cucuk ubat doc ckp 🫠 tolong saya anyone yg penah consume saffron , saya letak dalam 5 helai mcm tu dlm air kosong je 2L and minum sepanjang hari. Ke ada cara yg more better ? Siapa penah kena cucuk ubat sbb hb low ? Sakit ta ? #pleasehelp

2 Balas

sya bru abis kna cucuk slma 8 ari brturut² mula² test dose adalh rsa skit sikit tpi alhamdulillah ok jgk abis cucuk sya smbung mkn ubat maltofer sprti saranan dktr alhamdulillah 🤲 hb naik jgk🤗

2y ago

Kenapa sampai 8 hari sis ? Adoii seram pulak baca. Doc just ckp ngan saya kena cucuk ubat 6 jam . Tu je . Ta ckp pulak smpai kena berhari2 😭

Kalau saffron saya slalu rendam dlam air panas yang betul panas, bila dh suam skit saya mnum once sitting je. Tpi satu gelas shaja shari. Rasanya boleh juga kalau nak mnum dua gelas

2y ago

Tak jadi pun 😂😂. Mungkin kena guna cara lain