najis bayi umur sebulan lebih

hi ibu2, saya nak minta pendapat. anak saya baru umur sebulan lebih. semalam dia tak berak, baru harini baby saya berak. tapi warna najis dia seperti dlm gambar. baby saya menyusu badan dan susu formula. adakah warna najis tersebut normal? bayi umur sebulan sepatutnya berak berap hari sekali ye? #firstbaby #1stimemom #mommybuntu

najis bayi umur sebulan lebih
11 Balas

anak sy 1m+ pun najis color mcm tu. bf + fm jgk. tp najis ank sy mcm berkerak. ade biji2 kecik. nurse ckp normal. ank sy berak hari2 tapi kadang sehari 1x je. tu pn mcm tercirit sikit je, najis tak banyak. selagi ank sy tak meragam, oke la kot dia membuang walaupun sikit. risau jgk takut ank sembelit. tp baby blm mkn solid food boleh kena sembelit ke?😅

3y ago

boleh sis. doktor cakap sbb susu formula. kalau full breastfeed mmg tak akan sembelit sehingga anak start makanan pejal.

ikut juga sis..dlm 2 3 hari mcm tu..ada juga jenis bby berak sekali sehari..ada juga 2 3 kali berak sehari..

normal...klu byi berak n njis ada drh yg tu biasanya bhya...y ni wrna njis biasa klu minum susu....

warna najis normal..baby ok.

Normal sbb minum bm n fm

normal jeww..

tu normal....

Normal sis..

Normal la ok

ini normal