Baby cirit dan air garam

Ibu2 pernah tak bagi baby minum air garang sebab cirit birit? Baby 6 bulan

1 Balas

pernah. tp dgn nasihat dktr..bukan beli dkt farmasi

1y ago

9 bulan. lps cucuk dia demam dan cirit birit. dktr bg air garam dan ubat2 yg berkaitan. kalau umur bawah 1 tahun, sukatan ubat semua bergantung pd nasihat dktr. dktr akn jumpa ibu tanya detail tentang baby dlu, then baru dktr bgtau berapa sukatan yg sesuai. sebab tu klu baby xsihat kena bawa ke klinik, jgn suka2 beli ubat kat farmasi sbb kdg2 farmasi tak tahu sukatan sebenar (sy dah pernah kena, mujur bby tak apa2). klu xde budget bawa pergi kk saja.