perut kecik

hi ibu2 normal ka perut 5bulan kecil lagi ..ada org sama bulan tp dh nampak perut dah risau plk emm #firstbaby

14 Balas

normal . sy masa prgnant ank first ,perempuan taw . masa tu mmg perut kecik sgt . ramai jgak perli2 perut tk nmpak masa prgnant . kita anak first kadang ada jgk mcm sentap org ckp mcm tu . tp biarlaa asal baby sihat . ibu sihat . abai kan jek mulut2 mcm tu . tp prgnant anak no 2 ,kandungan sy sama usia dgn adik ipar . dan kandungan kami sama jantina perempuan . yaa sy dpt bby prempuan lg . perut besar mcm kuat sgt mkn . lain anak ,lain ragam nyaa . always have a good mind. neglect that spoils your mind during pregnancy. inshaallah healthy mother, healthy baby. is enough

Normal..jangan risau..selagi doc kata kandungan sihat maka ia sihat hendakNya in sha allah..yg penting jaga pergerakkan/tendangan bayi utk menunjukkan bayi aktif..sy dulu pun kecik je sampai takde yg perasan sy pregnant..masuk 7 bulan ke atas baru nampak semngat sikit babybump sbb selera makan menjadi2😅

Normal je tu. Pregnant tak ikut perut besar ke kecik awak. Tapi ikut time checkup result nya mcm mana, Kalau doktor cakap baby sihat, kandungan sihat la tu. Perut besar kecik, ikut orang. Kadang ada je dah nak beranak pun perut still xbesar mana.

bgi sy normal je.. apa lgi klw org yg badan berisi org x tau Prggy.. tgok mcm lemak je perut... apa lgi klw first baby..

Bagi sy xjdi msalah perut kcil/besar yg penting kita happy & bby siat ia satu memori yg indah bgi ibu2 yg prgg...

Yg penting baby sihat 😊 kalau sy lagi suka klw perut tak brpa nk nmpk mcm pregnant 😅😂

yg penting anak sihat, aktif dan tumbesaran normal. jgn fikir sgt perut tu saiz mcmana.

sya pn risau..16w mcm xmgandong..kecik sgt perut..harap baby sya dlm ni baik2 saja

kita sama wak , jangan risau . 5 bulan pun tk besar mana 🥰

normal .. macam sy 7month baru nmpak mcm preggy🤣