Menyusu Baby 10 hari

Hi ibu2, nk tanya. Saya puting tenggelam, normal ke sakit everytime nak menyusu? Rasa nyeri. Rasanya posisi dah betul. Lama2 nanti akan hilang ke rasa sakit tu?

2 Balas

mmg ada org jenis puting tenggelam, kakak sy salah sorangnya. anak first mmg struggle nangis2 dia susukan anak, skrg dah anak no 3 alhamdulillah dah blh adapt. y sy tahu, untuk hilangkan rasa ngilu bila anak menyusu, dia pegang area sebelum puting tu, bg bentuk leper so senang anak nak sucking

Kerap pump utk bg puting tu timbul & susu akan lebih meriah. Jd bayi akan lebih selesa nak menyusu