baby melintang usia 37 minggu

salam ibu2 semua, siapa ada pengalaman baby melintang usia kndungan dah 37 minggu? baby masih boleh pusing masuk ke laluan tak? sy baby first ni songsang melintang and skg tgh tggu dlm seminggu lg utk dia brpusing,kalau x Dr nk proceed czer, sy nk cuba beranak normal tp x sangka akan jd mcm ni, boleh tlg suggest tak cara nk bg baby pusing balik? #ingintahu

7 Balas

Sy 34W bby dh kpala d pelvic dh, alhamdulillah, cuba lh sis brbidan klau sis jnis prcaya lah, klau xprcaya jnis yg moden2 xthu lh sy nk ckp.

cara sya sis masa 35 minggu ari tu sya pasang lampu fon dgn pasang selawat letak bawah perut.. sya duduk cara kupu2 smbil buat gtu..

sy 35w pn melintang juga ni..risau ja. tp kalau trpksa czer pn redha je.. ank prtma dlu normal..8thun lepas..

2mo ago

yeke sis, skg sis buat mcm mana bg dia turun?

Sy breach 37weeks.. sujud lama2, 38weekz baby kepala baby dah turun..

kenapa semua like je? bagi la komen brdasarkan pnglmn adui

dktr tak suggest ecv ke?

2mo ago

x suggest sbb baby sy bukan songsang tegak, dia songsang mengiring