Kandungan usia 20minggu( iron tablet)

Hi ibu2, nak tanya, kalau kandungan usia dah 20minggu perlu makan folid acid ke? Sebab nurse bagitau usia kndungan 16minggu dah boleh stop makan folic asid. So saya confused sikit. Perlu ke tak? Tapi sampai sekarang saya masih makan folic asid😄😄 #firstmom #pleasehelp

1 Balas

Dktr ada bg ubat tambah darah (zincofer)? Kalau ada, dah boleh stop consume folic acid sbb dlm zincofer ady include folic acid in 1 capsule.

2y ago

Vit c dgn b complex pun doc tak bagi, cuma kna sruh makan iron tablet tu je. Ke saya perlu beli suppliment sendiri kat luar farmasi??